Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsutveckling

WSP får uppdrag för östlig förbindelse

Publicerad: 25 januari 2017, 08:07

Foto: WSP.

WSP har fått i uppdrag av Trafikverket att ta fram en plan för en östlig förbindelse i Stockholm, som ska binda samman Norra och Södra länken.


Ämnen i artikeln:

TrafikverketWSP

Förbindelsen ska utgöras av en vägtunnel, där även en spårtunnel ingår. Uppdraget går ut på att ta fram väg- och järnvägsplan, upprättande av miljökonsekvensbeskrivningar, tillåtlighetsprövning, systemhandlingar samt underlag för tillståndshantering. WSPs arbete kommer att pågå fram till slutet av 2021.

– Det är glädjande att vi nu kan kontraktera WSP och på så vis komma vidare i arbetet med att ta fram underlag för vårt fortsatta arbete med Östlig förbindelse, säger Lars Lilja, projektchef Östlig förbindelse, Trafikverket.

Trafikleden Östlig förbindelse ska koppla ihop Södra och Norra länken och sluta den så kallade ringen runt Stockholm. Tunnelns ska gå under Saltsjön mellan Värtan och Nacka. Syftet är att öka tillgängligheten och minska sårbarheten i transportsystemet för att skapa möjligheter till fortsatt regional utveckling. Trafikverket har påbörjat planeringsprocessen som kan resultera i ett beslut om byggtillstånd.

– Det här är ett mycket intressant uppdrag och förmodligen ett av de största väg- och spårprojekten i Sverige under kommande tioårsperiod. WSP har genomfört ett flertal uppdrag inom Östlig förbindelse och har en tydlig förståelse för projektets komplexitet, säger Magnus Meyer, VD, WSP.

Östlig förbindelse ingår i Sverigeförhandlingarna. Senast 31 december 2017 ska Sverigeförhandlingen slutredovisa sitt uppdrag.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

TrafikverketWSP

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.