tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Stadsutveckling

White vinner arkitekttävling om nytt kulturhus i Märsta

Publicerad: 31 januari 2023, 13:50

Whites vinnande förslag på nytt kultur- och akttivitetscenter i Valsta, Märsta.

Foto: White arkitekter

White arkitekter kommer att rita ett nytt kulturhus i Valsta, Märsta för Sigtuna kommuns räkning. Det framgår av ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

SvepetWhite arkitekterSigtuna

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


Beslutet att bygga ett kultur- och aktivitetshus i Valsta fattades i samband med en medborgardialog som genomfördes 2018-2019.

Därefter har en arkitekttävling utlysts där kommunens fyra upphandlade arkitektkontor bjudits in att delta. Invånarna har kunnat rösta på sitt favoritförslag och sedan har en jury bedömt och jämfört såväl gestaltning som disponering av plats. Whites förslag var i särklass populärast.

Läs också: Förmögna familjer köper mark av varandra utanför Stockholm

Nu påbörjas arbetet med en detaljplan. Förhoppningen är att byggnationen av kultur- och aktivitetscentret kan starta i slutet av 2024 och att det kan stå inflyttningsklart i början av 2026.

– Ambitionen är att centrala Valsta ska utvecklas till en naturlig, uppskattad och trygg mötesplats. Vi vill fylla den här byggnaden med olika sorters aktiviteter, och här ser vi framför oss ett nära samarbete med föreningslivet, säger kommundirektör Birgitta Pettersson, i en kommentar.

Planerna på ett nytt kultur- och aktivitetscenter i Valsta är en del av en satsning som Sigtuna kommun kallar Samhällsbyggnadslyftet, som syftar till att minska och motverka segregationen i kommunen och stärka hela kommunens attraktivitet.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev