Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsutveckling

Visby är Årets Stadskärna

Publicerad: 25 april 2012, 11:25

Visby.

Visby har vunnit utmärkelsen Årets Stadskärna, en utmärkelse för framgångsrik utveckling av stadskärnan.


Ämnen i artikeln:

Visby

Utmärkelsen delas ut av Svenska Stadskärnor och ges till den svenska stad som gjort störst framsteg i sin förnyelse av centrum genom samarbete mellan både privata och offentliga aktörer.

– Det är ett väldigt roligt erkännande för vår gemensamma kraftsamling att utveckla centrum med sikte på framtiden och dess utmaningar. Att Visbys stadskärna är en riktig pärla är ingen nyhet för våra många besökare, och jag hoppas att den här utmärkelsen kan få fler gotlänningar att också se det. Det är lätt att bli hemmablind, säger Åke Svensson, regionstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

Juryns motivering:
Visby – en stad från medeltiden i ett levande världsarv som visar på att det går att förena ett mångfacetterat utbud av handel med en historia från den gamla Hansastaden, genom ambitiösa visioner och brett samarbete. Med dess unika läge på en ö i Östersjön är Visby en given besöksattraktion med stor potential såväl nationellt som internationellt. Visby Centrum åstadkommer attraktiva aktiviteter i samverkan med Region Gotland så att handeln och annan näring kan frodas och fortsätta utveckla såväl staden som hela Gotland.

Stadskärnan utvecklas i samverkan mellan Visby Centrum, Region Gotland och 157 medlemmar i staden.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

Visby

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.