torsdag2 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Stadsutveckling

Vill öka takten i utvecklingen av I15

Publicerad: 12 maj 2014, 09:28

För att öka tempot i utvecklingen av stadsdelen Regementsstaden i Borås har en avsiktsförklaring tecknats mellan AB Bostäder i Borås, HSB Göta och Peab.

Ämnen i artikeln:

Bostäder i BoråsHSBPeabVasallenBorås

Peab förvärvade området kring det tidigare regementet I15 för knappt två år sedan av statliga fastighetsbolaget Vasallen. Affären omfattade även avvecklade regementsområden i Visby, Södertälje och Karlskrona.

– Regementsstaden har en fantastisk utvecklingspotential med sitt centrala läge och attraktiva historiska miljö. Genom att skapa ett konsortium med flera aktörer är vi övertygade om att våra planer ska kunna förverkligas på kortare tid och med ett bredare och mer intressant innehåll, kommenterar Pehr-Olof Olofsson, regionchef för Peabs bostadsutveckling.

Borås Stad har sedan flera år arbetat med en detaljplan för området. Kommunens och konsortiets ambitioner är att skapa en ny stadsdel med blandad bostadsbebyggelse i olika upplåtelseformer och även förbereda för nya arbetsplatser, skola, service, barnomsorg och fritidsaktiviteter.

Förutom Peab ingår kommunägda bostadsbolaget AB Bostäder i Borås och HSB Göta i konsortiet. En gemensam avsiktsförklaring har tagits fram och eventuellt kommer ytterligare intressenter ansluta sig till konsortiet.

Fakta Regementsstaden i Borås

- Den första etappen sträcker sig över tre år med start 2015 och omfattar cirka 300 lägenheter.
- Sammanlagt kommer upp till tusen lägenheter att byggas i olika etapper under 10-15 år.
- Det blir en blandning av bostadsrätter och hyresrätter samt mindre kommersiella lokaler.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev