Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsutveckling

Victoria Park-profiler bygger billiga bostäder

Publicerad: 12 juni 2017, 02:56

En grupp näringslivsprofiler med stark koppling till fastighetsbranschen, bland annat via fastighetsbolaget Victoria Park, har bildat bolaget KlaraBo vars affärsidé är att bygga bostäder för grupper som av ekonomiska skäl exkluderas från dagens bostadsmarknad.


Ämnen i artikeln:

Lennart StenVictoria Park FastigheterKlaraBo

En grupp näringslivsprofiler med stark koppling till fastighetsbranschen, bland annat via fastighetsbolaget Victoria Park, har bildat bolaget KlaraBo vars affärsidé är att bygga bostäder för grupper som av ekonomiska skäl exkluderas från dagens bostadsmarknad. Bland grundarna återfinns vd:n Andreas Morfiadakis, tidigare CFO på Victoria Park, och Anders Pettersson, styrelseledamot i Victoria Park. Den tredje grundaren av bolaget är Mats Johansson, ordförande i Zeta Display. Det rapporterar Dagens industri på måndagen.

Det nya bolaget räknar med att bygga upp till 5 000 hyresrätter över de kommande fem till sju åren, skriver Di. Man avser köpa mark i mindre tillväxtkommuner i anslutning till större städer, med start i Skåne men framgent kommer man att investera i Stockholms- och Göteborgsområdet.

Bolaget har gjort en första kapitalresningsrunda och tagit in 65 miljoner kronor från fastighetsprofiler som Lennart Sten och Bo Forsén, tidigare vd för Wihlborgs. Båda sitter i styrelsen för Victoria Park där Bo Forsén är ordförande.

Andreas Morfiadakis säger i samtal med Di att man har planer att börsnotera bolaget under 2018.

Sverrir Thór

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.