måndag27 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Stadsutveckling

Vectura ska utveckla del av Lunds nya stadsdel

Publicerad: 16 februari 2023, 13:34

Tidig idévisualisering från Lunds kommun. Visualisering: Kjellander Sjöberg.

Vectura Fastigheter har fått i uppdrag att tillsammans med Lunds kommun utveckla en del av Lunds nya stadsdel Brunnshög. Det innebär att bolaget tilldelas en byggrätt om 10 000 kvadratmeter byggyta i området.

Ämnen i artikeln:

SvepetVectura FastigheterByggLundSkåne

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


Det var på onsdagen som kommunstyrelsen i Lund beslutade att välja Vectura Fastigheter i rollen som ankarbyggaktör av ett framtida arbetsplatsområde inom den nya stadsdelen Brunnshög.

Investor-ägda Vectura, som ligger bakom life science-satsningarna Forskaren i Solna och GoCo Health Innovation City i Mölndal, fick uppdraget i konkurrens med fem andra aktörer. I ett pressmeddelande skriver Lunds kommun att Vectura "genom sitt nätverk och nuvarande engagemang på olika platser visar upp nytänkande och innovation".

Läs också: Planen: Bygga bort motorvägen som segregerar staden

– I vår utvärderingsprocess har Vectura visat att de har stor kunskap när det gäller morgondagens arbetsplats. Vi ser fram emot att samverka med en aktör som kan konsten att skapa destinationer och mötesplatser och har ett upparbetat nätverk med näringsliv, forskning och utveckling, Det kommer att komma till stor nytta i den kommande utvecklingen av Brunnshög, säger Eva Dalman, projektchef för Brunnshögsprojektet, i en kommentar.

I egenskap av ankarbyggherre garanteras Vectura Fastigheter minst en byggrätt om max 10 000 kvadratmeter byggyta i området.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev