onsdag27 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Stadsutveckling

Västerås halverar investeringarna i ny hållbar stadsdel

Publicerad: 6 september 2023, 11:24

Vision av odlingsgrannskap i den planerade stadsdelen Sätra i utkanten av Västerås. Illustration: Sweco Architects och Mandaworks

Västerås stad har beslutat att halvera investeringsbudgeten för den nya stadsdelen Sätra. Orsaken är ett svalt intresse från marknaden. Det skriver VLT.

Ämnen i artikeln:

SvepetMarkanvisningVästerås

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


Den helt nya stadsdelen Sätra i nordvästra Västerås är tänkt att bli en hållbar stadsdel med 2 000 invånare fördelade på flerfamiljshus, radhus och villor. I juni flyttade de första invånarna in.

Sedan Sätra började planeras har konjunkturen svängt. Och nu drar Västerås stad i nödbromsen, skriver VLT.

Enligt tidningen har staden beslutat att kraftigt minska den tänkta investeringsbudgeten för stadsdelen – från åtta miljarder till knappt fem miljarder. Det handlar främst om investeringar i samhällsfastigheter som uteblir kopplat till att intresset från byggherrar att utveckla stadsdelen har svalnat.

Kommunstyrelsens ordförande Staffan Jansson (S) uppger för VLT att flera aktörer lämnat tillbaka markanvisningar till staden.

– Vi ser att det inte kommer att byggas bostäder i den omfattning som vi trodde för bara ett år sedan. Då kommer skolor och äldreboenden inte behövas i det här området förrän senare. Därför skjuter vi på dessa byggnationer, och det är den stora delen som har legat i investeringspaketet, säger han till tidningen.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev