Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsutveckling

Västerås Årets Stadskärna 2013

Publicerad: 31 maj 2013, 10:44

Västerås stad är vinnare av Årets Stadskärna 2013. Silvret gick till Örebro och brons till Varberg.


Ämnen i artikeln:

Västerås

Det är 19:e gången som Svenska Stadskärnor delar ut priset Årets Stadskärna. Priset är en utmärkelse för framgångsrik utveckling av stadskärnan. Det ges till den svenska stad som under de närmaste föregående åren gjort störst framsteg i sin förnyelse av centrum genom samarbete mellan både privata och offentliga aktörer. Med framsteg menas att det finns ett flertal mätbara resultat av stadskärnans utveckling.

Juryns motivering
Visionen är ”Staden utan gränser” där det finns stor politisk enighet om de stora greppen. Utifrån den kommunövergripande visionen är city ett av 12 satsningsområden. Samverkan har värkt fram, från konkurrens till ett djupt och starkt samarbete mellan fastighetsägare, näringsidkare och kommunen.

I ett starkt och brett samarbete har man har jobbat såväl med de stora infrastrukturåtgärderna i staden som att utbilda över 500 näringsidkare i service och bemötande. Tillsammans har man gjort en resa och förändrat stadens image från en klassisk industristad till ett besöksmål med ett förtätat och attraktivt centrum med boende och handel och med en glad och välkomnande attityd. Öppenhet genomsyrar Citys arbete!

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Svenska Stadskärnor AB

Ämnen i artikeln:

Västerås

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.