Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsutveckling

Utvecklingen av Cederhusen fortsätter

Publicerad: 17 februari 2021, 14:20

Cederhusen är under uppbyggnad. Foto: Folkhem

Veidekke kommer på uppdrag av Folkhem att fortsätta byggnationen av nästa del i projekt Cederhusen i Stockholm. Projektet förväntas bli stadens första bostadskvarter i massivträ. Det framgår av ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

VeidekkeFolkhem

Ajda Dzambic

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se


Projektet avser en totalentreprenad i samverkan som är uppdelad i två delar, varav den andra delen nu avropats av Folkhem. Kontraktet för nästa del uppgår till cirka 108 miljoner kronor. Projektet väntas vara färdigt för inflyttning under hösten 2022. 

– Det känns oerhört glädjande att få fortsatt förtroende och möjlighet att nyttja den specialistkompetens kring trähusbyggande vi byggt upp i detta fantastiska projekt. Det är med stolthet jag ser det växa fram och ser framemot att fortsätta vara en del av det goda samarbetet, säger David Grimheden, teknik & miljöchef på Veidekke Sverige, i pressmeddelandet. 

Cederhusen kommer omfatta två bostadskvarter med fyra bostadshus och totalt 234 lägenheter. Det som nu byggstartas är andra huset i kvarteret Bologna. Huset kommer ha åtta av totalt tio våningar ovan mark byggda i massivträ. De nedersta två planen uppförs i betong och fasaden byggs av cederspån. 

– Vi är så glada över det fina mottagandet som projektet har fått på marknaden och att vi kan bygga hela första kvarteret i en helhet. Jag känner att Veidekke är tydliga i sin egen höga ambition för projektet och har säkrat ett riktigt superteam på plats, säger Anna Ervast Öberg, affärs- och projektutvecklingschef Folkhem, i pressmeddelandet. 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev