Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

tisdag18.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Stadsutveckling

Utveckling av Aspudden och Midsommarkransen

Publicerad: 30 oktober 2012, 15:32

En ny skola, 57 nya förskoleavdelningar och drygt 1300 nya bostäder. Det är en del av förslaget till utveckling av stadsdelarna Aspudden och Midsommarkransen som gått ut på samråd.


Ämnen i artikeln:

Regina KeviusStockholm

– Hittills har programarbetet för Aspudden-Midsommarkransen kännetecknats av en god dialog med nuvarande och framtida boende i området. Jag vill uppmuntra alla som bor eller vill bo i Aspudden-Midsommarkransen att vara med när vi fortsätter med planerna, både genom att skicka in synpunkter men också genom att delta på samrådsmötet i november, säger Regina Kevius (M) stadsbyggnadsborgarråd i Stockholm.

I stadsbyggnadskontorets samrådsförslag föreslås att stadsdelarna förtätas med mellan 1 300 och 1 600 nya bostäder. En ny skola placeras centralt, vilket ger bra förutsättningar för elever från ett stort upptagningsområde. I programmet finns också totalt 57 nya förskoleavdelningar, varav 37 i fristående byggnader. Flera förskolor i stadsdelarna har idag ett tidsbegränsat bygglov som går ut inom de närmaste åren. Förslaget innebär fler förskoleavdelningar än vad behovet beräknas till, vilket ska ge en god planberedskap för framtida barnkullar.

Fakta
Programmet för stadsdelarna Aspudden och Midsommarkransen är på samråd mellan den 30 oktober och den 28 december 2012. Som grund till programmet ligger bland annat den tidiga dialog som genomfördes i stadsdelarna den 16 april i år. Omkring 150 boende i Aspudden och Midsommarkransen deltog i dialogen.

Den 15/11 hålls ett samrådsmöte, där boende är välkomna att diskutera förslaget med representanter från Stockholms stad och med gamla och nya grannar.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Stadsbyggnads- och idrottsroteln, Stockholms stad

Ämnen i artikeln:

Regina KeviusStockholm

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.