Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsutveckling

Utvecklar Rosendal i Uppsala

Publicerad: 22 april 2014, 06:56

Konsultbolaget WSP har vunnit uppdraget som generalkonsult för utvecklingen av stadsdelen Rosendal i Uppsala. Där ska det byggas cirka 3000 lägenheter, ett stort campusområde och ett antal skolor.


Ämnen i artikeln:

Tengbom ArkitekterUppsalaWSP

WSP får ett helhetsansvar från tidigt skede och fram till byggnation. Uppdragsgivare är Uppsala kommun.

Vid Rosendalsfältet planeras en mix av bostäder, handel, service, universitetsanknuten verksamhet med campuskaraktär och närhet till park- och naturområden. Tillsammans med Tengbom arkitektkontor som underkonsult har WSP nu fått uppdraget som generalkonsult för stadsbyggnadsprojektet i Rosendal.

Konsultteamet ska utgöra projektstöd till Uppsala kommun i arbetet med områdets detaljplan och dess genomförandeskede. I uppdraget ingår att, i samarbete med Kontoret för samhällsutveckling, ta fram relevant underlagsmaterial för stadsbyggnadsprojektet. Även förprojektering av kommunala gator och kommunalt VA samt gestaltningsprogram avseende allmän platsmark och övergripande stadsrumskaraktärer för området som helhet, allmän platsmark såväl som kvartersmark är en del av uppdraget.
Redaktionen

Källa: Pressmeddelande WSP

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.