Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsutveckling

Utvecklar ny idrottshall i Slakthusområdet

Publicerad: 22 november 2021, 14:49

Rendering över Slakthushallen

Foto: K2A

K2A Fastigheter ingår i ett samverkansavtal med Stockholms stad för att bygga en idrottshall i Slakthusområdet, i södra Stockholm.


Ämnen i artikeln:

SlakthusområdetK2A FastigheterStockholms stad

Avtalet avser en idrottshall med en yta om 2300 kvadratmeter och tecknades med Idrottsnämnden i Stockholms stad. I nästa steg kommer de båda parterna ingå ett hyresavtal avseende idrottshallen. Byggstart planeras till det fjärde kvartalet 2023. 

Fastigheten är belägen i Slakthusområdet, invid Avicii Arena och Tele2 Arena, och ligger i direkt anslutning till den plats K2A sedan tidigare erhållit en markanvisning för byggnation av cirka 250 student- och forskarbostäder samt en förskola. Den nya idrottshallen kommer i under dagtid nyttjas av en framtida gymnasieskola i stadsdelen. 

Läs även: Sex bostadsbolag bildar hållbarhetsforum

– Vi är både glada och stolta att vara ett av de utvalda fastighetsbolagen som får genomföra pilotprojekt i samverkan med Stockholms stad om att bygga samhällsfastigheter som staden sedan hyr. Vi har sedan 2017 en markanvisning för bostäder och förskola i den första etappen i Slakthusområdet och nu utökas vårt projekt ytterligare inom en av Stockholms attraktivaste nya stadsdelar, kommenterar Johan Knaust, vd för K2A, i bolagets pressmeddelande.

Ajda Dzambic

Reporter

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.