Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsutveckling

Uppsala behöver nytt gruppboende – söker fastighetsutvecklare

Publicerad: 30 november 2020, 14:50

Omsorgsfastigheter intresserar en växande del av fastighetsmarknaden. I Uppsala finns just nu chansen att tävla om en ny markanvisning gällande ett nytt LSS-boende.


Ämnen i artikeln:

MarkanvisningUppsala

Ärendet som Markanvisning.se rapporterar om gäller en offentlig upphandling av en gruppbostad på mark som Uppsala kommunen ska sälja. Upphandlingen innehåller både köp av mark samt uppförande av gruppboende på fastigheten i stadsdelen Norby. När gruppboendet är byggt avser kommunen själv att hyra det på initialt 10 år. 

Läs även: Falun gör unik markanvisning mitt i stan

Johan Brisvall, medgrundare av Markanvisning.se, säger till Fastighetsnytt att affären görs genom ett tydligt tvåstegsförfarande och bör gynna redan etablerade aktörer inom samhällsfastigheter. 

– Aktörerna får i första skedet får kvalificera sig till steg 2 där anbudspriset utvärderas. De som har störst chanser att vinna denna upphandling är de aktörer eller konstellationer som har ett prickfritt förflutet samt erfarenheter av liknande projektutveckling i kombination med ett långsiktigt ägarperspektiv, säger Johan Brisvall.

Läs även: Veidekke vinner markanvisning i Gävle

 

Andreas Jennische

Nyhetschef

andreas.jennische@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

MarkanvisningUppsala

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News