Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsutveckling

Två aktörer får markanvisningar i Barkarby

Publicerad: 16 november 2021, 12:58

Järfälla kommun har markanvisat två stadskvarter om 22 500 kvadratmeter i Barkarby till ALM Equity och Storstaden Bostad.


Ämnen i artikeln:

JärfällaBarkarbyStorstaden BostadALM Equity

Storstaden Bostad har tilldelats markanvisning för ett kvarter om 9500 kvadratmeter för bostäder, kommersiella lokaler och en förskola i Barkarby. Bostadsutvecklaren planerar för 85 bostadsrätter/ägandelägenheter och 400 kvadratmeter kommersiella lokaler. Byggstart väntas ske under 2023. 

Storstaden Bostads kommande bostadskvarter i Barkarby

Foto: AIX Arkitekter

– Vi är mycket stolta över den här markanvisningen i Barkarby. Vinsten är ett kvitto på det arbete Storstaden Bostad lägger ner på att skapa mer attraktiva bostäder och områden i Stockholmsregionen. I vårt förslag har vi utnyttjat klassiska proportioner men använt oss av mer lekfulla material och former i en ambition att skapa ett område som människor tycker om och trivs att vistas i, säger Per Jutner, vd och grundare, Storstaden Bostad, i ett pressmeddelande. 

Läs även: LISTA: Elva nytänkande samhällsfastigheter som byggs just nu

ALM Equity har vunnit markanvisning för ett kvarter om 13 000 kvadratmeter BTA för kontor och kommersiell verksamhet. Bolaget planerar för 11 000 kvadratmeter kontorsytor och 2000 kvadratmeter kommersiella lokaler. Tanken är att hyra ut delar av ytorna för koncernens delägda servicekoncept till gym, co-work och café. Byggstart planeras till 2023.

Foto: ALM Equity

– Vi är mycket glada över denna markanvisning då vi ser en stor potential för att skapa attraktiva arbetsplatser i Barkarby. Läget är mycket bra intill torg och kommande tunnelbana. Vi har tagit fram ett koncept med Tengbom arkitekter som vi tror kommer locka organisationer och företag som prioriterar en aktiv och hälsosam livsstil med närhet till bra kommunikationer. Med ALM Equity koncernens planerade bostäder i området kommer vi även kunna erbjuda en helhetslösning för de företag som etablerar sig i Barkarby, säger Fredrik Arpe, Affärsområdeschef ALM Equity, i pressmeddelandet. 

Båda kvarteren kommer 2026 ligga i anslutning till Stockholmsregionens nya kollektivtrafiknod som binder samman Stockholm och Mälardalen med tunnelbana, pendeltåg, buss, regional- och fjärrtåg i direkt anslutning till varandra.  

Läs även: Bygger nytt i Barkarbystaden - för tredje gången

– Det här är ett av Stockholmsregionens mest intressanta och expansiva områden som också har stor utvecklingspotential. Att ALM Equity och Storstaden Bostad väljer att investera i Barkarby visar att vi utvecklar en attraktiv och modern plats för framtiden. Tillsammans skapar vi en livskraftig, upplevelserik och dynamisk stadsmiljö där människor, företag och organisationer kan växa, utvecklas och må bra, säger Emma Feldman (M), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla, i en kommentar. 

Ajda Dzambic

Reporter

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.