Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsutveckling

Turning Torso i Stockholm?

Publicerad: 15 januari 2013, 09:35

Turning Torso i Malmö.

– Vi tänker bygga ett Turning Torso-projekt i Stockholms innerstad. Stockholm behöver ett spektakulärt landmärke, säger Håkan Falk, vd på HSB Bostad.


HSB lanserar under tisdagen en tävling för att hitta arkitekter till ett spektakulärt bostadshus som ska uppföras i Stockholms innerstad. Unga arkitektkontor inbjuds till att vara med och tävla. Tre arkitektkontor ska väljas ut för att rita hus till de tre platser där byggnaderna kan komma att uppföras.

– Turning Torso är ett bra exempel på en byggnad som gett Malmö ett uppsving och en ny spännande profil. Meningen är att vår tävling ska resultera i något lika innovativt och nydanande, vi ska bygga framtidens boende, säger Håkan Falk.

Arkitekternas förslag kommer att presenteras på HSB Stockholms Facebooksida där allmänheten får vara med och rösta. En jury, där allmänheten har en röst, kommer sedan att välja ut det vinnande förslaget.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande HSB

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.