Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsutveckling

Tummen upp för Gröna Lunds utbyggnad

Publicerad: 7 maj 2020, 08:59

En ny gångbro ska byggas över Allmänna gränd.

Foto: Parks and Resorts

Gröna Lund har i flera år velat utöka nöjesfältet. För ett par veckor sedan gav exploateringsnämnden den omstridda utbyggnationen grönt ljus.


Ämnen i artikeln:

ExploateringsnämndenStockholm

Aktiebolaget Gröna Lunds tivoli har sedan 2016 velat bygga ut sin verksamhet på parkeringsplatsen norr om Allmänna Gränd på Djurgården, men har bland annat mött motstånd av grannarna på grund av buller och höjderna på de planerade åkattraktionerna (45 meter). Planerna var ute på granskning 2018, vilket resulterade i 1 462 yttranden. 

Nu har planerna godkänts av exploateringsnämnden. Nöjesfältet planerar sin byggstart till år 2022 och verksamheten bedöms kunna starta år 2026, förutsatt att detaljplanen inte överklagas. 

Det råder även viss osäkerhet kring mark- och grundförhållanden, enligt exploateringsnämnden som har diskuterat förslaget med stadsbyggnadskontoret, trafikkontoret och Kungliga Djurgårdsförvaltningen.

 

Teresa Ahola

Reporter

teresa.ahola@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.