Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsutveckling

Trianon hyr ut till Malmö stad

Publicerad: 29 april 2020, 14:11

Rosengårdsbiblioteket i Malmö ska byggas ut. Trianon har tecknat hyresavtal med Malmö stad om ytterligare 2000 kvadratmeter. Det framgår av ett pressmeddelande.


Ämnen i artikeln:

Trianon FastigheterMalmö stadMalmö

Nuvarande Rosengårdsbiblioteket, som i dag omfattar 500 kvadratmeter, kommer utökas till två plan för att möjliggöra ytterligare funktioner i byggnaden. Det nya avtalet löper på i femton år. 

– Vi är mycket glada att Malmö stad går mot strömmen och satsar på stadens bibliotek när andra kommuner lägger ner. Utbyggnaden av Rosengårdsbiblioteket bidrar också till att stärka Rosengård Centrum som en attraktiv mötesplats samt är en viktig ökning av den ekonomiska potentialen i fastigheten, säger Anna Heide, affärsutvecklingschef på Trianon, i pressmeddelandet. 

Byggstart för den nya ytan väntas ske senare i år och inflyttning är planerad till början av 2022. Hyresvärdet för det nya biblioteket är 4,6 miljoner kronor. 

Ajda Dzambic

Reporter

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.