Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsutveckling

Tre aktörer bygger nytt i Sorgenfri

Publicerad: 18 januari 2017, 09:15

Ikano Bostad bygger 60 bostadsrätter i området. Bild: Malmö stad.

Ikano Bostad, Veidekke och Riksbyggen kommer att bygga totalt 110 nya lägenheter i Sorgenfri, Malmö efter att staden på tisdagen gav klartecken.


Ämnen i artikeln:

MalmöIkano BostadVeidekkeRiksbyggenSorgenfri

Ikano Bostad, Veidekke och Riksbyggen kommer att bygga totalt 110 nya lägenheter i Sorgenfri, Malmö efter att staden på tisdagen gav klartecken för en markförsäljning och ett tomträttsavtal på platsen.

Malmö stads tekniska nämnd säljer i och med beslutet mark till Ikano Bostad, som ska bygga 60 bostadsrätter i kvarteret Pedalvagnen.

– Att fler aktörer nu väljer att satsa på att bygga bostadsrätter i Sorgenfri visar på att det är ett område med potential och att det finns en efterfrågan även på bostadsrättslägenheter. En variation av upplåtelseformer driver utvecklingen av Sorgenfri framåt, säger Jan Johansson, fastighetskontorets projektledare.

I samma område kommer Riksbyggen i samarbete med Veidekke att bygga 47 hyresrätter. Veidekke står för byggandet och Riksbyggen för förvaltningen.

– Jag tror starkt på omvandlingen av Sorgenfri, där det industriella arvet bevaras samtidigt som unika bostäder byggs. Det är viktigt att det blir både hyresrätter och bostadsrätter och det är särskilt glädjande att vi nu kan skriva på ett avtal för ett 50-tal nya hyreslägenheter i området, säger Anders Rubin (S), tillförordnad ordförande i tekniska nämnden.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.