Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsutveckling

Trä och grönt i fokus när Wingårdh förnyar i Viared

Publicerad: 9 september 2021, 06:50

Bild 1/4  Viared Center utanför Borås ska stå klart 2023

Viared i Borås får en ny knytpunkt ritat av Gert Wingårdh. Byggnaden uppförs mestadels i trä, unik avseende arkitektur, konstruktion och miljö, skriver RO-Gruppen i ett pressmeddelande.


Ämnen i artikeln:

RO-GruppenBorås

Huset på 5 500 kvadratmeter uppförs i fyra våningar med garage och takterrass som ska stödja företagen i huset men också bidra med något till alla området som sysselsätter cirka 6 000 anställda. Utöver kontor kommer huset innehålla café, restaurang, gym, massör, paketutlämning och en 24/7-butik med självbetjäning.

Huset kommer uppnå miljöklass ”guld” och har en så kallad ”Biophilic design”, där naturupplevelsen ska öka genom användning av växter i symbios med de givna rymd- och platsförhållanden, skriver RO-Gruppen, som driver samverkansentreprenaden.

Inflyttning sker sommaren 2023 och beställare är Viared Center AB som är en del av Riddartorpet AB.

— Det kommer bli en unik byggnad i Borås och i Sverige. Trots vår kompetens och erfarenhet kring stora kontorsprojekt är vi ödmjuka inför utmaningen och kommer förvalta detta uppdrag på allra bästa sätt, säger Pär Jorstadius, vice vd på RO-Gruppen.

 

Björn Rundström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

bjorn.rundstrom@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

RO-GruppenBorås

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.