Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsutveckling

Torleif Falk byggeneral i Stockholm

Publicerad: 19 januari 2015, 12:45

Finansborgarrådet Karin Wanngård har presenterat en ny organisation för att nå målet om 40 000 bostäder till 2020 samt en byggeneral, Torleif Falk, som ska leda och samordna arbetet.


Ämnen i artikeln:

Karin WanngårdSocialdemokraternaStockholms stadTorleif Falk

– Vi tar bostadsbristen på största allvar. Den drabbar både enskilda personer och vår gemensamma tillväxt hårt. Man ska inte behöva välja bort att studera eller jobba i Stockholm för att man inte kan få en bostad. Nu lägger vi om bostadspolitiken. Vi ska snabba på processerna och vi ska bygga fler hyresrätter. Vi kommer bland annat använda våra egna bolag i större utsträckning än vad som gjorts för att få ut bostäder på marknaden. Det är ett första, men viktigt steg för att höja ambitionerna för Stockholms bostadspolitik, kommenterar Karin Wanngård, i ett pressmeddelande.

Torleif Falk har tidigare arbetat i byggherrerollen och med projektutveckling i Stockholm, senast på Stockholmshem. Han är i grunden arkitekt.
– Det är såklart en stor utmaning, men samtidigt känns det väldigt roligt att få vara med i det här arbetet. Jag har själv jobbat med konkreta byggprojekt och har erfarenheter av vilka utmaningar som finns när man vill bygga nytt. Bristen på bostäder är en av Stockholms största utmaningar, den får också negativa effekter på jobben och tillväxten. En bättre samordning är nödvändig för att snabba på byggprocesserna som idag kan dra ut väldigt långt på tiden. Det ska vi ändra på. Samtidigt ska vi bygga med kvalitet, säger Torleif Falk, i en kommentar.

Vidare uppger Socialdemokraterna i pressmeddelandet att staden inrättar en ny organisation med en gemensam projektportfölj där tidplanerna för projekten prövas fortlöpande med avsikten att optimera processen för varje enskilt projekt. Byggeneralen har i uppgift att föra en dialog med branschen och hålla ihop stadens insatser och lösa upp de problem som kan uppstå i olika projekt. Utöver det utses byggsamordnare på stadsbyggnadskontoret, exploateringskontoret, trafikkontoret och miljöförvaltningen.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Socialdemokraterna i Stockholms stadshus

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.