Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsutveckling

Tecknar avtal om två nya projekt i Barkarbystaden – nära nya tunnelbanan

Publicerad: 30 juni 2022, 12:40

Totalt ska Ikano (till höger) och Sveaviken (till vänster) utveckla 437 bostäder i de två kvarteren.

Illustration: Anderson Arfwedson Arkitekter AB/Oevis och Moko

Ikano Bostad och Sveaviken skriver på ett köpe- och exploateringsavtal med Järfälla kommun – för två kvarter om totalt 32 000 kvadratmeter BTA. Aktörerna ska utveckla bostäder och centrumverksamhet på gångavstånd till den framtida tunnelbanan i den framväxande stadsdelen.


Ämnen i artikeln:

JärfällaIkano BostadSlättö Sveaviken BostadBarkarbystadenSvepet

Det är andra gången som Ikano Bostad och Sveaviken Bostad bygger och utvecklar inom Barkarbystaden. 

De två kvarteren ska, enligt ett pressmeddelande från Järfälla kommun, innehålla totalt 437 nya bostäder och sex lokaler för kommersiell verksamhet. 

De kommer ligga mitt emot den prisbelönta Herrestaskolan och med gångavstånd till Barkarbystadens framtida tunnelbanestation, som ska stå klar 2026. 

Läs mer: Barkarbystaden får nobben – här är nya heta spåret för Fotbollförbundet 

Ikano Bostad utvecklar ett kvarter inom Barkarbystaden III (Barkarby 2:150, kvarter 22) om 15 500 kvadratmeter BTA där de planerar för 231 bostadsrätter eller ägandelägenheter och fyra lokaler om totalt 200 kvadratmeter för kommersiell verksamhet i gatuplan mot Flygfältsvägen. 

Bostäderna kommer att certifieras enligt Svanen. Byggstart planeras under 2023.

Sveaviken utvecklar ett kvarter inom Barkarbystaden III (Barkarby 2:296, kvarter 20) om 16 500 kvadratmeter BTA där de planerar för 206 bostadsrätter eller ägandelägenheter, 13 bokaler och två lokaler om 450 kvadratmeter i gatuplan som vetter mot Lansengatan, en gågata som leder till Sveatorget med Barkarbystadens tunnelbanestation. 

Läs mer: Spaden i marken för 15-våningstorn i Barkarbystaden 

Byggstart planeras till juni 2022.

Beslut om överenskommelse om exploatering med överlåtelse av mark togs av kommunfullmäktige i Järfälla den 20 juni. 

I våras sammanfattade Fastighetsnytt projektet i Barkarbystaden 10 år efter att första spadtaget Läs om: De största byggherrarna. Så många jobbar med projektet. Antalet markanvisade bostäderoch så många återstår. Se bilder på de färdiga projekten. 

Redaktionen

redaktionen@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.