tisdag21 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Stadsutveckling

Täby Parks första detaljplan antagen

Publicerad: 31 januari 2018, 07:06

Visionsbild. Bild: Täby Park AB.

Den första detaljplanen har nu antagits för det gamla galoppfältet i Täby, blivande Täby park. Skanska och JM, som varit med i projektet från början, betalar därmed en tilläggsköpeskilling på totalt 500 miljoner kronor.

Ämnen i artikeln:

Täby parkJMSkanskaTäby

Affären utgör en fortsättning på den investering Skanska och JM gjorde våren 2011, 50 procent vardera, då samtliga aktier i Svensk Galopp Fastighets AB förvärvades. Avtalet innebar att ytterligare köpeskillingar fastställs och utbetalas i takt med att detaljplaner erhålls och produktion av bostäder startar. Den första detaljplanen, som tilläggsköpeskillingen avser, omfattar för Skanskas del cirka 400 bostadsrätter och 150 hyresrätter. För JM gäller 450 bostadsrätter och 130 hyresrätter.

– Stockholm är i stort behov av fler bostäder för att kunna fortsätta utvecklas som en attraktiv stad. Tillsammans med Täby kommun och JM får vi möjlighet att utveckla en helt ny stadsdel där tusentals människor kommer bo, leva och arbeta, säger Anna Galli, vd, Täby Park Exploatering AB, och tillika affärsutvecklingschef, Skanska Fastigheter.

Täby Park Exploatering är ett samägt bolag av JM och Skanska med syfte att planlägga och förbereda för bebyggande av stadsdelen Täby Park.

Markområdet omfattar cirka 70 hektar och, enligt planprogram, kommer en helt ny stadsdel med totalt cirka 6 000 bostäder samt arbetsplatser och serviceutbud att utvecklas. Sammantagen projekttid bedöms till 15-20 år.

– Utvecklingen av Täby park är ett långsiktigt engagemang som över tid kommer att skapa stora värden för JM och en växande Stockholmsregion, säger Annika Berg, regionchef JM Stockholm nord. Vi är mycket glada över att ha en första detaljplan på plats och ser fram mot produktionsstart framåt våren.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev