fredag22 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Stadsutveckling

Swedavias vd om höstens nyhet: "En 11 000 kvadratmeter stor marknadsplats"

Publicerad: 3 augusti 2023, 05:55

Jonas Abrahamsson, vd och koncernchef på Swedavia.

Foto: Swedavia

Juli var den enskilt starkaste resemånaden på fyra år för Swedavias tio flygplatser efter ökad efterfrågan på Europaresor från Arlanda. Snart väntar nyöppning av lokaler i den framväxande flygplatsstaden. Se visionsbilderna.


Teresa Ahola

teresa.ahola@fastighetsnytt.se


– Vi fortsätter att utveckla vår infrastruktur och vårt resenärserbjudande och ser nu fram emot att ta det första steget i öppningen av Arlandas 11 000 kvadratmeter stora nya marknadsplats, kommenterar Jonas Abrahamsson, vd och koncernchef på Swedavia.

Marknadsplatsen med butiker och restauranger öppnas stegvis under hösten och även nya hotell och kontor växer fram mellan terminalerna. Terminal 5 fick en ny säkerhetskontroll med slopade vätskeregler i sommar och även förbindelsegången mellan terminalerna är relativt ny.

Läs även: Swedavia smider planer för hotell med 540 rum på Arlanda

Under sommaren har den operativa förmågan varit mycket god och juli var den enskild starkaste resemånaden sedan oktober 2019 mycket tack vare Arlandatrafiken.

– En stark efterfrågan på framför allt utrikesresor till Europa och flygbolagens satsningar på våra flygplatser bidrar till att vi sammantaget i juli välkomnar fler resenärer och att resandet närmar sig nivåerna före pandemin.

Läs även: Nya flygplatsstaden vid Arlanda – det ska den innehålla

Drygt 3,2 miljoner resenärer flög via Swedavias tio flygplatser under månaden, vilket är en ökning med drygt 14 procent jämfört förra året.

BILDSPEL: Visionen för den nya flygplatsstaden

Bild 1/6  Nya marknadsplatsen som öppnar snart.

Foto: Arlanda

Airport City Stockholm

• Marknadsplatsen kommer att öppnas stegvis och ligger i direkt anslutning till den nya säkerhetskontrollen som öppnade i början av sommaren. Utbudet av mat och shopping är något begränsat under bygget. När allt står klar runt årsskiftet 2024/2025 har ett 50-tal nya butiker, restauranger och service-enheter öppnat i terminal 5.

• Mitt i stadskärnan ligger det nybyggda kontorshuset Office One som invigdes 2019 och Comfort Hotel Arlanda slog upp sina portar i början på 2020.

• I samma kvarter förbereder Swedavia för en terminalnära kongressanläggning med flera byggnader och även hotell är på planeringsstadiet.

Källa: Swedavia

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev