Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsutveckling

Stort nybyggnadsprojekt på Östermalm

Publicerad: 16 maj 2012, 07:17

Veidekke Bostad har fått klartecken för sitt största bostadsprojekt hittills. 360 ny bostäder på Östermalm ska byggas.


Ämnen i artikeln:

Veidekke

Mark- och miljööverdomstolens beslut innebär att detaljplanen för 360 nya bostäder på Östermalm har vunnit laga kraft, första inflyttningen beräknas till 2015. Byggnationen sker på den plats där Kungliga Musikhögskolan finns idag.

-Beslutet från Mark- och miljööverdomstolen är efterlängtat. Vi är väldigt glada över att få bygga för så här många stockholmare i ett av stadens mest attraktiva bostadsområden, säger Cecilia Sahlström, projektutvecklare på Veidekke.

Veidekke räknar med att omkring 900 personer kommer att bo i de 360 bostäderna. Huset byggs i åtta våningar inklusive bottenvåning. Det är ritat för att likna Stadions form och rymmer en ny entré till Stadions tunnelbana i bottenvåningen. Det rör sig om totalt tolv huskroppar. Förutom bostäder så kommer byggnaden även att ha plats för butikslokaler, en förskola och ett garage.

Musikhögskolan kommer att finnas kvar på platsen även i fortsättningen. De flyttar in i nya byggnader som kombineras med de kulturminnesskyddade stall- och ridhusbyggnaderna som står kvar på tomten.

Stockholms stads planarkitekt för projektet har varit Aleksander Wolodarski. Brunnberg & Forshed Arkitektkontor har varit Veidekkes arkitekt under arbetet med detaljplanen.

Veidekke kommer att samverka tätt med Akademiska Hus i projektet.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Veidekke

Ämnen i artikeln:

Veidekke

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.