Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsutveckling

Stort datacenterbygge i Upplands Väsby

Publicerad: 3 september 2013, 12:34

Datalagringsbolaget DigiPlex har köpt sju hektar mark utanför Stockholm för att bygga ett av de största datacentrena hittills i Sverige för kommersiell samlokalisering av data. Den initiala investeringen uppgår till cirka 50 miljoner Euro, drygt 420 miljoner kronor.


– Den samlade mängden data dubbleras ungefär var artonde månad, så marknaden för datalagring är enorm och den fortsätter växa. Att lagra data kräver stora mängder energi så allt fler bolag kräver att deras data lagras på ett miljömässigt och ekonomiskt hållbart sätt. Det finns i Sverige så många blickar riktas hit. Vid vår site kommer vi kunna erbjuda förnyelsebar energi, en trygg energiförsörjning och naturlig kyla till anläggningen, säger Anders Korshavn, Nordisk affärsutvecklingschef på DigiPlex.

På tomten som ligger i Upplands Väsby finns en fastighet på 12 785 kvadratmeter som kommer omvandlas till ett datacenter. Bygget som motsvarar närmare två fotbollsplaner beräknas omfatta 50 arbetstillfällen fram till hösten 2014 då det ska vara klart. I drift kommer cirka 10 heltidsanställda arbeta i datacentret.

Redaktionen

källa: Pressmeddelande DigiPlex

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.