Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsutveckling

Stordalen bygger hotell i Sundsvall

Publicerad: 19 september 2017, 08:20

Riverside-hotellet i centrala Sundsvall. Illustration: Diös

Nu har Diös och Nordic Choice Hotels tecknat avtal om att starta bygget av Riverside-hotell i Sundsvall vid årsskiftet 2018/2019.


Ämnen i artikeln:

Fastighetsmarknaden i norra SverigeDiös FastigheterSundsvallNordic Choice Hotels

Nu har Diös och Nordic Choice Hotels tecknat avtal om att starta bygget av Riverside-hotell i Sundsvall vid årsskiftet 2018/2019. Ansvariga arkitekter är Krook & Tjäder, som tidigare ritat ett flertal hotell åt Nordic Choice Hotels.

– Jag älskar att starta upp nya projekt och när vi fick möjligheten att delta i omvandlingen av detta område till ett nytt spännande och pulserande nav på Norrmalm i Sundsvall så var jag inte svårflörtad, säger Nordic Choice Hotels ägare och styrelseordförande Petter Stordalen, i ett pressmeddelande.

– Det är glädjande att Diös och Nordic Choice Hotels tror på Sundsvall och vill satsa här. I takt med att Sundsvall växer och får fler invånare, växer även besöksnäringen i kommunen. För vår del har det varit viktigt att den förtätning som sker i centrala Sundsvall bidrar till att skapa mer liv och rörelse i centrum. Det hoppas vi att det här hotellet kan vara med och bidra till, säger Peder Björk, kommunstyrelsen ordförande i Sundsvall.

Newsec har varit rådgivare till Diös i affären.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.