Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsutveckling

Stor detaljplan på gång i Sickla

Publicerad: 3 september 2020, 11:13

Atrium Ljungberg utökar projektportföljen med fem miljarder kronor.


Ämnen i artikeln:

SicklaAtrium LjungbergNacka

Under de senaste åren har området Sickla, mellan Stockholm och centrala Nacka, genomgått stora förändringar när bostäder, kontor och handel byggts ut i rasande takt. Fastighetsbolaget Atrium Ljungberg, som själva har sitt huvudkontor i området, har varit drivande i utvecklingen. Så även den här gången. 

– Sickla har ett strategiskt läge precis vid kommande tunnelbanelinje. Den nya detaljplanen innebär att vi utökar vår projektportfölj med fem miljarder kronor. Totalt sett uppgår därmed vår projektportfölj till 36 miljarder kronor och där Sickla i Nacka och Slakthusområdet, Slussen och Hagastaden i Stockholm står för cirka 80 procent av portföljen, säger Annica Ånäs, vd Atrium Ljungberg.

Nu ska nästa pusselbit alltså på plats. Bolaget har tillsammans med kommunen initierat en ny stor detaljplan för de centrala delarna av området. 

I dag består de centrala delarna av Sickla av stora parkeringsplatser och låga handelsbyggnader. Visionen är att ytorna ska omvandlas till urbana kvarter i en blandning av högre hus med kontor, blandat med promenadstråk, restauranger och butiker.

– Vi är glada över att Atrium Ljungberg vill fortsätta att satsa i Sickla, säger Mats Gerdau (M), kommunstyrelsens ordförande i ett pressmeddelande. Nacka växer stadigt och med Tvärbanan, Saltsjöbanan, bussar och den kommande tunnelbanan blir Sickla en viktig knutpunkt. Tillsammans kan vi utveckla Nacka långsiktigt till att bli en ännu mer attraktiv plats.

Planen omfattar 150 000 nya kvadratmeter, med cirka 7 000 nya arbetsplatser och cirka 500 nya bostäder. 

Detaljplaneprocessen beräknas ta cirka tre år. 

 

 

 

Maria Nordlander

Redaktör

maria.nordlander@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

SicklaAtrium LjungbergNacka

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.