Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsutveckling

Stockholms stad vill skrota Tellus Towers

Publicerad: 17 september 2020, 13:52

Turerna kring Tellus Towers har varit många.

Illustration: SSM fastigheter & Wingårdhs

Stadsbyggnadskontoret i Stockholm vill att politikerna helt stryker SSM:s projekt från planerna.


Ämnen i artikeln:

SSMTellus TowersStockholm

SSM:s jätteprojekt har varit omdebatterat längre. Bland annat har man pratat om att höjden behöver sänkas (från början var det högsta tornet planerat till 237 meter) efter att Swedavia lämnat in en fördjupad utredning som menade att flygtrafiken kring huvudstaden skulle påverkas, samt en kulturmiljöutredning som menade att stadens siluett skulle påverkas mycket negativt av bygget. 

Läs även: SSM vill sälja Tellus Towers till grundare 

Under stadsbyggnadsnämndens nästa möte den 24 september ska frågan tas upp igen enligt nya förslag från stadsbyggnadskontoret: stryk tornen från planen och bygg istället ”en grupp av höga hus” på max 30 våningar på platsen. Det skriver Stockholm Direkt. 

”Att bygga vidare på denna skala och struktur är ett sätt att uppnå de stadskvaliteter som eftersträvas i projektet”, skriver stadsbyggnadskontoret enligt tidningen. 

Läs även: Planerna för Tellus Towers går vidare 

SSM har informerats om planerna och Peter Tomtlund, handläggare på stadsbyggnadskontoret, säger till Stockholm Direkt att bostadsbyggaren ”nödvändigtvis” inte delar stadsbyggnadskontorets syn på saken.

Det nya förslaget föreslår totalt cirka 1 000 bostäder, istället för 1 500 som fanns i det ursprungliga förslaget - främst då det nya förslaget består av färre men större lägenheter. 

Läs även: Ilija Batljans SBB ny storägare i SSM

Om det nya förslaget klubbas i nämnden går det ut på samråd vid årsskiftet 2021/2022. 

Maria Nordlander

Redaktör

maria.nordlander@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

SSMTellus TowersStockholm

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.