Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsutveckling

Stockholms stad och Atrium Ljungberg överens om Slussen

Publicerad: 20 mars 2013, 14:24

Parterna har under den gångna veckan enats om att Atrium Ljungberg får en markanvisning för de planerade byggnaderna på Stadsgårdsleden, framför fastigheten Glashuset och att tomträttsavgälden för Glashuset justeras under åtta år.


Ämnen i artikeln:

Atrium LjungbergSlussenStockholms stad

Markanvisningen ger Atrium Ljungberg ensamrätt att förhandla med staden under två år.

Under onsdagen fattade kommunstyrelsen formellt beslut om att överklaga den upphävda detaljplanen för ombyggnaden av Slussen. I morgon lämnas överklagandet in till Mark- och miljööverdomstolen. Samtidigt kommer Atrium Ljungberg att lämna in ett medgivande att stadens förslag till ny detaljplan fastställs.

– Vi tycker att det är mycket positivt att Slussen kommer att rustas upp och moderniseras. Med lösningen kompenseras vi på ett skäligt sätt för den värdeminskning som de nya byggnaderna innebär för Glashuset. Vi kommer också att få möjlighet att påverka utformningen av de nya fastigheterna så att en del av kopplingen ut mot vattnet kan bibehållas, säger Micael Averborg, affärsområdeschef Kontor på Atrium Ljungberg.

– Vi är nöjda, säger Krister Schultz, Exploateringskontorets direktör vid Stockholms stad. Det är en bra lösning för staden och det innebär att vi har en seriös och långsiktig fastighetsägare att diskutera med i planeringen av hur vi gör Slussen till en av Stockholms mest attraktiva mötesplatser och till en effektiv och trygg knutpunkt för gående, cyklister och kollektivtrafik. Nu har vi att invänta mark- och miljööverdomstolens beslut angående prövningstillstånd.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Atrium Ljungberg

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.