Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsutveckling

Stockholm årets klimatstad

Publicerad: 12 mars 2014, 11:47

En internationell jury, tillsatt av Världsnaturfonden, WWF, har utsett Stockholm till Sveriges klimatstad i fondens stadsutmaning Earth Hour City Challenge 2014.


Ämnen i artikeln:

StockholmWWF

En internationell jury, tillsatt av Världsnaturfonden, WWF, har utsett Stockholm till Sveriges klimatstad i fondens stadsutmaning Earth Hour City Challenge 2014. Enligt ett pressmeddelande från WWF belönas staden för ”sina ambitiösa klimat- och hållbarhetsutmaningar på en rad områden, inte minst satsningen på solenergi i projektet Hållbara Järva.”

I pressmeddelandet skriver man vidare att Stockholm är på god väg att uppnå sitt mål för 2015 om koldioxidminskning på 44 procent jämfört med 1990. I sin motivering skriver juryn bland annat:

”Med ett omfattande grepp kring klimat- och hållbarhetsutmaningen och med program och åtgärder som skalats upp är Stockholm en stark förebild och inspiration för andra städer.”

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

StockholmWWF

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.