Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsutveckling

Stena Fastigheter bygger i Göteborg

Publicerad: 19 september 2017, 11:00

BoStad2021 Illustration: Stena Fastigheter

Stena Fastigheter påbörjar bygget av 293 nya bostäder i Göteborg inom ramen för BoStad2021. Totalt ska tusen bostäder byggas.


Ämnen i artikeln:

Fastighetsmarknaden i VästsverigeGöteborgBoStad2021Stena Fastigheter

Stena Fastigheter påbörjar bygget av 293 nya bostäder i form av hyresrätter, bostadsrätter och studentlägenheter på Fyrklöversgatan i Göteborg. Totalt bygger företaget cirka 1 000 bostäder på Fyrklöversgatan, Pennygången i Högsbo och Briljant- och Smaragdgatan i Tynnered inom ramen för BoStad2021.

– Vi bygger områden och hem som människor trivs i och vi vill att de ska bo hos oss under lång tid, säger Agneta Kores, vd för Stena Fastigheter i Göteborg.

Stena Fastigheter arbetar sedan många år tillbaka med social hållbarhet genom sitt eget koncept, relationsförvaltning. Det innebär att bolaget anordnar läxhjälp och fritidsaktiviteter för barn och unga på Fyrklöversgatan. Hyresgästerna erbjuds även sommarjobb och en väg till jobb genom utbildning och praktik.

– Genom att stärka individen skapar vi framtidstro och vi jobbar sedan länge med boendedialog, så att vi kan ta vara på den kunskap och de önskemål som finns i området.

Fakta om BoStad2021:

- Göteborg bygger 7 000 extra bostäder.
- Projektet är ett samarbete mellan Göteborgs Stad och ett trettiotal byggaktörer.
- Bostäderna ska vara klara år 2021 som en del av Göteborgs 400-årsjubileum.
- I BoStad2021 testas ett nytt arbetssätt för att snabbare få fram nya bostäder. Göteborgs Stad och byggaktörerna samverkar och arbetar parallellt för att skynda på plan- och byggprocessen i Göteborg.
- 31 detaljplaner ingår i projektet, från Angered i norr till Frölunda i söder. Samtliga planer ligger nära kollektivtrafik och service och bidrar till att förtäta staden.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.