Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsutveckling

Stark försäljningsstart – men fel info om ny tunnelbana i Solnaprojektet

Publicerad: 4 november 2020, 14:43

Bostadsförsäljningen i Solnas nya stadsdel Haga Norra har börjat bra, men informationen om att området får en egen t-banestation är felaktig. ”Vi kanske har formulerat det otydligt”, säger Fredrik Mattsson, vd på Brabo, till Fastighetsnytt.


Ämnen i artikeln:

SolnaBrabo stockholmFabegeCoworking

Haga Norra är ett av Stockholms största utvecklingsområden just nu. Det är Fabege som bygger blandstaden som får totalt 2 000 bostäder och 5 000 nya arbetsplatser. I projektet bygger även Zengun 420 bostadsrätter åt bostadsutvecklaren Brabo och försäljningen startade för ett par veckor sedan. 

Hur har försäljningen gått?

– Vi är positivt överraskade. Intresset är jättestort och vi skriver just nu på nya bokningsavtal för våra VIP-kunder. Totalt 150 bostäder ska säljas i den första etappen, säger Fredrik Mattsson, vd på Brabo, till Fastighetsnytt. 

Läs även: Läkemedelsbolag hyr in sig i Tomteboda 

Den första inflyttningen sker augusti 2021 och den sista 2023 i hela området. 

Har försäljningen påverkats av coronapandemin?

– Nej. Bostadsmarknaden har varit stark sedan i somras och vi ser inget tecken på någon nedgång. Många värderar tvärtom upp sitt boende nu. Hemmet har blivit viktigare än någonsin.

Boende erbjuds även tillgång till takterrass, gym, spa och verkstadsytor. Och en nyhet är coworking-ytor. 

– Det är något som vi lanserar för första gången. Coworking känns helt rätt i tiden. Vi utvecklar arbetsytorna som föreningen sedan sköter och driver själva. 

Fel info om tunnelbanan

Bolaget uppger att Haga Norra får en egen tunnelbana 2028 på sin hemsida. Men det stämmer inte, utan den nya gula linjen dras till närliggande stationerna Arenastaden och Södra Hagalund. 

Varför skriver ni så på er hemsida? 

– Vi kanske har formulerat det otydligt. Det kommer en ny uppgång som ligger fyra minuters promenadväg från fastigheten, Arenastaden, så det är en tolkningsfråga, säger Fredrik Mattsson.

Han menar att det inte handlar om ett försäljningstrick, utan bara om en ren och skär tolkningsfråga.

– Poängen är att det kommer att finnas både pendeltåg och tunnelbana i närheten, vilket blir ett jättelyft för området. Men som sagt, det kan vara möjligt att vi behöver se över formuleringen. 

Det sker relativt snabbt efter samtalet med Fastighetsnytt. Redan nu är uppgiften korrekt. 

Läs även: Klart för start av JM:s nya kontor 

Det stämmer också att kommunikationerna till Haga Norra kommer att vara väldigt goda med bussar, tvärbana, tunnelbana, fjärrtåg och pendeltåg i närheten. Det byggs inte bara en ny tunnelbanestation i närheten, utan två; Arenastaden och Södra Hagalund. 

 

Teresa Ahola

Reporter

teresa.ahola@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.