Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsutveckling

Slussen: Detaljplan för bussterminal

Publicerad: 21 augusti 2014, 05:25

På Stadsbyggnadsnämndens sammanträde den 11 september påbörjas planarbetet för den nya bussterminalen i Slussen.


Ämnen i artikeln:

Regina KeviusSlussen

Detta är möjligt efter att Stockholms läns landsting, Stockholms stad, Nacka kommun och Värmdö i juli 2014 träffade ett avtal om en ny bussterminal för Nacka- och Värmdöbussarna.

– Bussterminalen kommer, precis som i den tidigare planen, att byggas i Katarinaberget. En fräsch, trygg och effektiv bussterminal med bra bytesmöjligheter till tunnelbanan är en väldigt viktig del av nya Slussen för alla Nacka- och Värmdöbor, säger stadsbyggnadsborgarrådet Regina Kevius (M), i ett pressmeddelande.

Fakta
Planarbetet för en bussterminal i Katarinaberget beräknas ta cirka 3-4 år inklusive eventuella överklaganden. Själva byggtiden för terminalen beräknas därefter ta ytterligare cirka 3-4 år. Det innebär att terminalen kan stå klar för de första passagerarna ungefär samtidigt som Slussens nya trafik- och slussanläggning står klar, det vill säga under år 2021.

Busstrafiken vid Slussen kommer att fungera fram till dess det finns en ny permanent lösning på plats: Nacka- och Värmdöbussarna stannar i dagens terminal fram till 2017 och därefter flyttas den till en temporär terminal på Stadsgården strax öster om Katarinahissen.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Moderaterna i Stockholms stad

Ämnen i artikeln:

Regina KeviusSlussen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.