Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsutveckling

Skanska utser ny chef för bostadsutveckling i Europa

Publicerad: 7 augusti 2018, 09:06

Björn Mattsson Bild: Skanska

Skanska har utsett Björn Mattsson till ny vd för bolagets bostadsutvecklingsverksamhet i Europa. Han kommer tillträda tjänsten den 1 september.


Ämnen i artikeln:

Skanska

Björn Mattsson har erfarenhet från att jobba inom byggverksamhet, liksom bostadsutveckling och kommersiell fastighetsutveckling, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Mattsson ersätter Mikael Matts, som varit ansvarig för Skanska bostadsutveckling i Centraleuropa sedan starten 2011. Matts tar istället plats i Skanska Sveriges ledningsgrupp med ansvar för bland annat bostadsutveckling. Han ersätter därmed Håkan Stenström, som i sin tur flyttar till Polen för att delta i det stora omstruktureringsprogram som pågår där.

Björn Mattsson har arbetat på Skanska sedan 1998 och jobbat I flera olika länder såsom Tjeckien, Finland, Norge och Sverige. Han deltog också i det team som förberedde Skanskas introduktion på den polska bostadsmarknaden 2011. För närvarande är han ansvarig för bolagets fastighetsutveckling i Norge och Finland. Bolaget har inlett arbetet med att hitta en ersättare till den tjänsten.

Oskar von Bahr

Ämnen i artikeln:

Skanska

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.