Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsutveckling

Skanska bygger Regionens Hus

Publicerad: 27 oktober 2015, 14:47

Bild: White Arkitekter

Skanska har tilldelats uppdraget att bygga det nya Regionens Hus vid Centralstationen i Göteborg. Uppdragsgivare är Västfastigheter.


Ämnen i artikeln:

GöteborgSkanskaVästfastigheter

I en inledande fas handlar det om fortsatt projektering, fastställande av en gemensam tidsplan samt att säkerställa projektets kostnader med syfte att i fas 2 genomföra själva byggprojektet.

Det nya Regionens Hus kommer att bindas ihop med det befintliga stationshuset och bestå av en låghusdel med fem våningar samt ett 15 våningar högt hus. Byggnaden blir arbetsplats för Västra Götalandsregionens administrativa personal, totalt cirka 1 300 medarbetare som i dag är utspridda på olika adresser i Göteborg. Projektet innefattar även konferensanläggning, restaurang, parkeringsplatser och lokaler för representation.

Avsikten är att byggnaden ska miljöcertifieras enligt certifieringssystemet Miljöbyggnad, nivå guld.

Målet är att kunna nå fram till byggstart under andra kvartalet nästa år, vilket skulle innebära att byggnaden står färdig under första halvåret 2019.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Skanska

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.