onsdag31 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Stadsutveckling

Skanska bygger hotell på Arlanda

Publicerad: 5 juli 2017, 04:44

Skanska bygger nytt hotell på Arlanda Flygplats. Illustration: Skanska

Skanska har tecknat avtal med Swedavia om att bygga ett hotell på Arlanda Flygplats. Kontraktet är värt cirka 710 miljoner kronor, vilket inkluderas i orderingången för Norden för det tredje kvartalet 2017.

Ämnen i artikeln:

ArlandaSkanskaSwedavia

Skanska bygger Nordens största flygplatshotell, med en yta på 20 000 kvadratmeter fördelat på 14 våningar.

– Det ställer höga krav på vår effektivitet att bygga drygt 500 rum. Vi vässar vår produktion och blir skickliga på återupprepning och prefabricering, säger Kenneth Öberg, projektchef, Skanska Sverige, i ett pressmeddelande.

Kontraktet med Swedavia är värt cirka 710 miljoner kronor och inkluderas i den nordiska orderingången för det tredje kvartalet 2017.

Nordic Choice Hotels, som tidigare etablerat Clarion Hotel på Stockholm Arlanda Airport, kommer att driva hotellet.

– Vi investerar stort i utvecklingen av en helt ny flygplatsstad på Stockholm Arlanda Airport och för att stärka förutsättningarna för svensk tillväxt och tillgänglighet. Det nya hotellkonceptet ligger helt i linje med den efterfrågan som vi ser i vår resenärsökning och vi ser fram emot att påbörja bygget, säger Karl Wistrand, vice vd och chef Commercial & Real Estate, Swedavia, i ett pressmeddelande.

Byggnaden kommer certifieras enligt miljöcertifieringssystemet BREEAM. Byggnationen inleds i augusti och projektet planeras att vara färdigställt under det fjärde kvartalet 2019.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev