Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

tisdag18.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Stadsutveckling

Skanska bygger första etappen av ESS

Publicerad: 4 november 2014, 06:55

Skanska har slutit avtal med ESS, European Spallation Source, om att bygga första etappen av en forskningsanläggning i Brunnshög, Lund. Kontraktet är värt 670 miljoner kronor och arbetet utförs av Skanska Sverige (75 procent) i samarbete med Skanska UK (25 procent).


Ämnen i artikeln:

ESSLundSkanska

Det innebär att 503 miljoner kronor inräknas i orderingången för Skanska Sverige för fjärde kvartalet 2014, och resterande del i orderingången för Skanska UK i samma kvartal.

Skanska och ESS har under året skrivit ett samverkansavtal för helheten och därefter gemensamt planerat, och utarbetat riktkostnad för den första etappen, innefattande schaktningsarbeten, nödvändig infrastruktur på arbetsplatsen, acceleratortunnel och ett antal anslutande byggnader.

Byggprojektet planeras i ett flertal etapper där separata avtal sluts vid inledningen av varje etapp. Arbete pågår för att fastställa omfattning och riktkostnad för nästa etapp.

Byggstart sker omgående och forskningsanläggningen ska stå färdig 2019.

ESS, European Spallation Source, är en sameuropeisk forsknings-anläggning som kommer att användas inom fyra forskningsområden: Miljö, medicin, mat och material. Anläggningen är en så kallad neutronkälla där forskare från hela världen ska kunna studera framtidens material för att förstå hur det är uppbyggt och hur det fungerar.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Skanska

Ämnen i artikeln:

ESSLundSkanska

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.