Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsutveckling

Skanska bygger domstol i Sollentuna

Publicerad: 26 oktober 2017, 07:26

Sollentuna Illustration: ON Arkitekter

Skanska har tecknat avtal med Domstolsverket om att bygga nya lokaler för domstol och kontor i Sollentuna, norr om Stockholm, för cirka 420 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

SkanskaSollentuna

Skanska har tecknat avtal med Domstolsverket om att bygga nya lokaler för domstol och kontor i Sollentuna, norr om Stockholm, för cirka 420 miljoner kronor. I samband med kontraktsskrivandet överförs kontraktet från Domstolsverket till fastighetsbolaget Vacse.

– Vi är glada över förtroendet att bygga detta nya landmärke i Sollentuna. Färgskrapan är en spännande byggnad med höga krav på säkerhet och hållbarhet. Stor vikt kommer också att läggas vid arkitekturen som ska göra denna byggnad till ett fint inslag i Sollentunas stadsbild, säger Christoffer Järkeborn, distriktschef, Skanska Sverige, i ett pressmeddelande.

Den nya byggnaden med domstolslokaler sammankopplas med befintliga Attunda Tingsrätt. Projektet omfattar en bruttoyta på cirka 17 000 kvadratmeter fördelat på 15 våningsplan.  Byggstart sker under fjärde kvartalet 2017 med planerat färdigställande till våren 2020.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

SkanskaSollentuna

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News