Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsutveckling

Skanska bygger åt Sverigehuset

Publicerad: 5 maj 2014, 10:00

De nya husen är ritade av arkitektbyrån ABAKO.

Skanska har slutit avtal med Sverigehuset i Göteborg AB om att bygga två flerbostadshus i Almedal. Totalt rör det sig om 145 bostadsrättslägenheter. Kontraktet är värt cirka 200 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

GöteborgAbako arkitektkontorSkanskaSverigehuset

Almedal ligger på bekvämt cykelavstånd till centrala Göteborg och med några minuters gångväg till Liseberg. Det attraktiva läget i anslutning till spårvagnshållplatser och grönområden lockar många bostadskunder vilket inte minst bevisas av att första premiärvisningen av de kommande bostäderna lockade över 300 personer.

– Det blir vårt tredje pågående samarbetsprojekt med Sverigehuset. Vi är ju redan långt komna med flerbostadshusen i kvarteret Stiernhielm och radhusområdet i Åby, säger Anders Erlandsson, regionchef, Skanska Sverige AB.

Framåt sommaren påbörjas rivning av befintlig affärslokal på tomten och byggandet av bostadshusen inleds i augusti. Husen ska stå färdiga i början av 2016 men inflyttning beräknas kunna påbörjas redan under hösten 2015.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Skanska

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.