Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag26.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Stadsutveckling

Ska samordna näringslivsutveckling och fysisk planering

Publicerad: 14 Mars 2013, 12:49

Regeringen har gett Boverket och Tillväxtverket uppdraget att gemensamt verkställa ett program som utvecklar samordningen mellan näringslivets utveckling och den fysiska planeringen.


Ämnen i artikeln:

Boverket

Regeringen har gett Boverket och Tillväxtverket uppdraget att gemensamt verkställa ett program som utvecklar samordningen mellan näringslivets utveckling och den fysiska planeringen. Inom ramen för uppdraget ska man bland annat erbjuda en dialogarena för kunskapsutveckling, erfarenhetsutbyte och metodutveckling. Programmet kommer att pågå fram till och med 2015.

I en kommentar skriver bostadsminister Stefan Attefall att det måste byggas mer i hela Sverige och att i likväl storstäder som i glesbygd måste det strategiska tänkandet kring näringslivets utveckling gå hand i hand med bostadsbyggandet.

– Därför vill regeringen hjälpa kommuner att dela goda exempel mellan varandra och att genomföra pilotprojekt där bostadsbyggande och näringslivsutveckling samspelar på ett bra sätt, skriver Stefan Attefall.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande från Regeringen

Ämnen i artikeln:

Boverket

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.