Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsutveckling

Serneke bygger sju kvarter i Järfälla

Publicerad: 30 maj 2017, 04:49

Visionsbild: Okidoki Arkitekter.

Järfälla skriver avtal om markanvisning med Serneke som bygger sju kvarter i nya Veddesta. Markanvisningsavtalet innebär att Serneke under tre år får ensamrätt att förhandla med Järfälla kommun om överlåtelse och exploatering av området.


Ämnen i artikeln:

SernekeJärfällaBarkarbystaden

Avtalet omfattar del av fastigheterna Veddesta 2:1, Veddesta 2:7 och Veddesta 2:33 i Veddesta/Barkarbystaden. Järfälla och Serneke tar gemensamt fram en detaljplan för området som ska innehålla skola, kontor, hotell, handel, bostäder och multisportanläggning med bland annat skidspår i inomhusmiljö.Den totala ytan för projektet omfattar 90 000 – 150 000 kvadratmeter ljus BTA.

– Vi ser fram emot att tillsammans med Järfälla kommun utveckla en ny stadsdel som inte bara tillför välbehövliga bostäder, men också andra inslag som skapar en bra livsmiljö för människor. Vi vill utveckla en stadsmiljö där det, i kombination med bostäder, finns inslag som skapar aktivitet, trygghet, mötesplatser och andra förutsättningar för att människor ska må bra. Där kan idrotten spela en viktig roll, liksom kultur, skola och olika näringsverksamheter, kommenterar Ola Serneke, vd på Serneke, i ett pressmeddelande.

Järfälla kommun har i avtal om utbyggnad av tunnelbana från Akalla till Barkarby åtagit sig att uppföra 14 000 bostäder i tunnelbanans influensområde fram till år 2032. Inom stadsutvecklingsområdet Barkarbystaden pågår utbyggnad inom detaljplan för Barkarbystaden I och detaljplanering inom detaljplan för Barkarbystaden II och III samt detaljplanearbete för Barkarbystaden IV. I Veddesta pågår detaljplanearbete för Veddesta I och Veddesta II.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.