Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsutveckling

Serneke bygger campus Eskilstuna

Publicerad: 2 januari 2017, 13:25

Serneke har ingått genomförandeavtal kring uppdraget att bygga ett nytt campus för Mälardalens högskola i Eskilstuna. Projektet har ett ordervärde omkring 700 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

EskilstunaSerneke

Serneke och Mälardalens högskola har tecknat ett genomförandeavtal. Den nya högskolebyggnaden kommer att uppföras på Hamngatan i centrum där Sporthallen och Vattenpalatset är belägna idag.

– Vi har under en längre period sett på Eskilstuna som en av de strategiskt viktigaste kommunerna i Mälardalen att etablera oss i. Vi valde projektet med omsorg – i samråd med vår projektutvecklingsverksamhet – och önskade en volym och komplexitet som passar vår projektstrategi. Detta kontrakt är ett tydligt bevis på hur starka vi är när det kommer till samverkan inom koncernens olika delar, säger Daniel Åstenius, vd Serneke Bygg.

Serneke förvärvar samtidigt aktierna i det fastighetsägande bolaget NYAB för drygt sex miljoner kronor av Eskilstuna kommun. Serneke Projektutveckling kommer att leda utvecklingen av projektet med ambitionen att avyttra fastigheten till ett fastighetsbolag. Hyresavtalet för fastigheten löper på 20 år.

– För att skapa ett levande och modernt campus där vi kan samla all verksamhet under ett och samma tak, bygger vi ett nytt campus i centrala Eskilstuna. Dagens avtal med Serneke innebär att byggprocessen nu äntligen kan starta, säger Paul Pettersson, rektor vid MDH.

Byggstart ska ske efter beviljat bygglov, vilket Serneke bedömer till första hälften av 2017. Campus Eskilstuna beräknas stå klart 2019.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

EskilstunaSerneke

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.