Tisdag14.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Stadsutveckling

Samlokalisering i Kista Science City

Publicerad: 10 Januari 2013, 08:28

Akademiska Hus har tecknat hyresavtal på 8 500 kvadratmeter med KTH i Electrum 1 i Kista. Avtalet gör det möjligt att koncentrera ICT-skolans verksamhet i Kista Science City till en och samma byggnad där man även tidigare haft viss verksamhet.


Ämnen i artikeln:

Akademiska Hus

Akademiska Hus har tecknat hyresavtal på 8 500 kvadratmeter med KTH i Electrum 1 i Kista. Avtalet gör det möjligt att koncentrera ICT-skolans verksamhet i Kista Science City till en och samma byggnad där man även tidigare haft viss verksamhet.

För att förbereda flytten satsar Akademiska Hus över 200 miljoner kronor i ny- och ombyggnationer.  Skolan har i dagsläget över 3000 studenter och bedriver forskning och utbildning inom informationsteknik.

– ICT-skolan kan nu samlas i en byggnad vilket kommer att innebära stora fördelar för utbildningen och forskningen. Genom Electrum-byggnadens placering mitt i Kistas IKT-kluster fås en daglig kontakt mellan KTH, företag och forskningsinstitut. Något som gynnar alla parter, säger Peter Gudmundson, rektor vid KTH.

Byggstarten är planerad till våren 2013 och de nya lokalerna beräknas vara färdigställda i augusti 2014.
Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Akademiska Hus

Ämnen i artikeln:

Akademiska Hus

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.