Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

söndag16.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Stadsutveckling

Samarbete om utvecklingen av Backaplan

Publicerad: 28 maj 2014, 05:28

Balder och Coop Fastigheter kommer tillsammans att äga en mindre del av fastigheterna på Backaplan i Göteborg. Vidare kommer de två bolagen tillsammans att utveckla fastigheterna för handel, bostäder, kontor och övrig verksamhet.


Ämnen i artikeln:

Balder FastigheterCoop Fastigheter

Balder och Coop Fastigheter kommer tillsammans att äga en mindre del av fastigheterna på Backaplan i Göteborg. Vidare kommer de två bolagen tillsammans att utveckla fastigheterna för handel, bostäder, kontor och övrig verksamhet. Enligt ett meddelande från Balder samarbetar bolagen redan idag med Platzer, JPA och Göteborgs Stad.

”Backaplan som ligger i centrala Göteborg är idag en etablerad handelsplats. Nu ska Backaplan utvecklas till en helt ny stadsdel och området står inför en spännande omvandling och förnyelse. 800 000 kvm nybyggnation planeras för handel, kontor och bostäder. Nya hållplatser för kollektivtrafiken planeras i anslutning till platsen vilket kommer att göra det enkelt att snabbt ta sig dit även utan bil,” skriver man vidare.

Sverrir Thór

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.