Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsutveckling

Sagax bygger två kvarter i Barkarby

Publicerad: 3 april 2020, 14:30

Inom Sagax kvarter planeras för entré till Stockholmsregionens nya nod för kollektivtrafik med tunnelbana, buss, pendeltåg och regionaltåg i direkt anslutning till varandra.

Illustration: White Arkitekter/Sagax

Järfälla kommun tecknar avtal med Marcato Förvaltnings AB, dotterbolag till Sagax, för utveckling av två kvarter om totalt 55 000 kvadratmeter i Barkarby.


Ämnen i artikeln:

SagaxJärfällaBarkarby

Kvarteren ligger i Veddesta industriområde. Exploateringsavtalet mellan Järfälla och Sagax ger möjlighet att utveckla:

bostäder, i huvudsak bostadsrätter

kommersiella lokaler

kontor och hotell

– Jag är glad att Sagax ser potential i det här området och investerar i Barkarby. Inom några år kommer kvarteren att ha ett mycket gynnsamt läge mitt i Stockholmregionens nya nod för kollektivtrafik med tunnelbana, regionaltåg, buss och pendeltåg i direkt anslutning till varandra, säger Nikoletta Josza (L), kommunalråd med ansvar för byggnation, i ett pressmeddelande.

Rivning av befintliga byggnader på platsen beräknas starta under Q1 2021 och de två nya kvarteren beräknas stå klara i samband med tunnelbanans öppnande.

Exploateringsavtalet med Marcato Förvaltnings AB avser fastigheten Veddesta 1:13 och reglerar genomförandefrågor och medfinansieringsersättning för tunnelbanan. Beslut om godkännande av exploateringsavtalet tas i kommunfullmäktige i Järfälla måndagen den 11 maj.

 

Mattias Fröjd

Reporter

mattias.frojd@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

SagaxJärfällaBarkarby

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.