Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsutveckling

Så ska Västra Hamnen bli mest hållbara stadsdelen

Publicerad: 7 maj 2020, 12:52

Västra Hamnen i Malmö

Foto: Ossian K Olsson

Västra Hamnen i Malmö ska bli Sveriges mest hållbara stadsdel. För att nå dit ska den utvärderas av certifieringssystemet Citylab.


TIll år 2035 ska Västra Hamnen vara mest hållbar i Sverige. Detta ska nu säkerställas med hjälp av Citylab.

Citylab är Sveriges första certifieringssystem för hållbar stadsutveckling och är framtaget av Sweden Green Building Council (SGBC). Sedan tidigare har Campus Albano i Stockholm och Masthuggskajen i Göteborg börjat arbeta enligt Citylabs principer.

”Ett bra verktyg”

– Det är ett bra verktyg att testa när vi följer upp det hållbarhetsarbete som stad, näringsliv, akademi och övriga aktörer utför tillsammans. Citylab är även ett stöd i vårt arbete framåt för att nå målen i Agenda 2030, säger Thomas Brunk, ordförande i föreningen ”Västra Hamnen – Have it all”, i ett pressmeddelande.

Västra Hamnen växer snabbt fram i Malmö, men än finns det mycket kvar att utveckla. 40 procent av Västra Hamnens yta kommer att bebyggas fram till 2035.

Anders Siljevall

Reporter

anders.siljevall@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.