Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsutveckling

Så ska Göteborg ersätta planerna på linbana – nya förslag presenteras

Publicerad: 1 april 2020, 12:08

Planerna om att bygga en linbana i Göteborg är inte längre aktuellt.

Foto: Illustration: UNStudio och Kjellgren Kaminsky Architecture

Göteborgs stad har nu formellt skrotat planerna på en linbana och tagit fram förslag på alternativa trafiklösningar. Fastighetsnytt har tittar närmare på vad som är på gång.


Ämnen i artikeln:

TrafikverketGöteborg

Kommunfullmäktige har tagit emot sex förslag från Trafiknämnden på vilka trafiklösningar som skulle kunna ersätta det slopade linbaneförslaget. 

Läs även: Här växer Platzers nya landmärke fram i Göteborg 

Det första är elhybridfärjor mellan Lindholmen/Lundbystrand och Skeppsbron/Järntorget. Det andra är elbusstrafik till Lindholmen och därifrån till Volvo Lundbyområdet.

För övrigt föreslås tidigareläggning av Lindholmsförbindelsen, en stadsbana i Lindholmsallén, utredning av Gropegårdslänken för spårvagn och buss, samt en ny gång- och cykelbro över älven.

Nya beslut krävs

Kommunfullmäktige i Göteborg har nu gett Trafikverket i uppdrag att medverka i Västtrafiks utredning om alternativa kollektivtrafiklösningar, förutsatt att utredningen klubbas igenom av regionstyrelsen.

 

Teresa Ahola

Reporter

teresa.ahola@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

TrafikverketGöteborg

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.