Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsutveckling

Så ska Göteborg ersätta planerna på linbana – nya förslag presenteras

Publicerad: 1 april 2020, 12:08

Göteborgs stad har nu formellt skrotat planerna på en linbana och tagit fram förslag på alternativa trafiklösningar. Fastighetsnytt har tittar närmare på vad som är på gång.


Ämnen i artikeln:

TrafikverketGöteborg

Kommunfullmäktige har tagit emot sex förslag från Trafiknämnden på vilka trafiklösningar som skulle kunna ersätta det slopade linbaneförslaget. 

Läs även: Här växer Platzers nya landmärke fram i Göteborg 

Det första är elhybridfärjor mellan Lindholmen/Lundbystrand och Skeppsbron/Järntorget. Det andra är elbusstrafik till Lindholmen och därifrån till Volvo Lundbyområdet.

För övrigt föreslås tidigareläggning av Lindholmsförbindelsen, en stadsbana i Lindholmsallén, utredning av Gropegårdslänken för spårvagn och buss, samt en ny gång- och cykelbro över älven.

Nya beslut krävs

Kommunfullmäktige i Göteborg har nu gett Trafikverket i uppdrag att medverka i Västtrafiks utredning om alternativa kollektivtrafiklösningar, förutsatt att utredningen klubbas igenom av regionstyrelsen.

 

Teresa Ahola

Reporter

teresa.ahola@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

TrafikverketGöteborg

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News