Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsutveckling

Rosengård Centrum får nya ägare

Publicerad: 5 juli 2021, 12:18

Foto: Nordier

Brunswick och Bonnier Fastigheter bildar ett gemensamt bolag som förvärvar hälften av Rosengård Centrum. Säljare är Trianon.


Ämnen i artikeln:

RosengårdTrianon FastigheterBrunswick Real EstateBonnier Fastigheter

Det nya, samägda bolaget får namnet Fastighets AB Hemmaplan och förvärvar 50 procent av Rosengård Centrum för 560 miljoner kronor. 

Ambitionen är enligt ett pressmeddelande att tillsammans med Trianon vidareutveckla befintliga och nya satsningar som det nya biblioteket och byggrätter i direkt anslutning till Rosengård Centrum. 

Läs även: Private debt - fastighetsbolagens nya finansieringslösning

– Hemmaplan skapar en ny inriktning för närcentrum och kringliggande fastigheter med lokal förankring och ett tydligt ansvarstagande för att bidra till meningsfull och mätbar förbättring. Rosengård Centrum och samarbetet med Trianon är det perfekta startskottet, säger Patrik Andersson, vd på Brunswick i ett pressmeddelande. 

Hemmaplan får Bonnier Fastigheter som majoritetsägare och Brunswick som delägare och operativt ansvarigt för bolaget. Ambitionen är att investera i och utveckla ytterligare centrumfastigheter och kringgliggande fastigheter.

Ulf Jonsson, grundare av Zengun AB, har utsetts till styrelseordförande i det nya bolaget. 

– Vi ser det som väldigt värdeskapande att fler aktörer vill vara med och utveckla Rosengård Centrum, som nu nått nivån att det attraherar investeringar på egna meriter. Det nya samarbetet möjliggör att vi kan vidareutveckla Rosengård Centrum med ny samhällsservice och nya bostäder och samtidigt öka den sociala hållbarheten i området, säger Olof Andersson, vd på Trianon. 

Maria Nordlander

Redaktör

maria.nordlander@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.