Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsutveckling

Promenadstaden antagen

Publicerad: 11 april 2012, 04:59

Kammarrätten meddelade i går att Stockholms stads nya översiktsplan ”Promenadstaden” vunnit laga kraft. Det innebär att den gamla översiktsplanen från 1999 nu slutligen ersatts.


Ämnen i artikeln:

Regina Kevius

Kammarrätten meddelade i går att Stockholms stads nya översiktsplan ”Promenadstaden” vunnit laga kraft. Det innebär att den gamla översiktsplanen från 1999 nu slutligen ersatts.

  – Jag är väldigt glad över att den nya översiktsplanen Promenadstaden nu gäller fullt ut. Nu kan vi fokusera på att utveckla och bygga vidare på de kvaliteter som den täta, trygga och miljövänliga staden ger, säger stadsbyggnadsborgarråd Regina Kevius (M).

Fakta
Stockholms stads gamla “Översiktsplan 1999”, som antogs av kommunfullmäktige den 4 oktober 1999, ersattes igår den 10 april 2012 av ”Promenadstaden – Översiktsplan för Stockholm” som antogs av kommunfullmäktige den 15 mars 2010. “Promenadstaden” överklagades men vann laga kraft i går, den 10 april 2012.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Stadsbyggnads- och idrottsroteln, Stockholms stad

Ämnen i artikeln:

Regina Kevius

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.