Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Stadsutveckling

Projekttävling om Västhamnen avgjord

Publicerad: 31 maj 2012, 05:04

Helsingborgs stad har genomfört en projekttävling kring ombyggnaden och utvecklingen av containerhamnen där förslaget från Ramböll, Liljewall arkitekter och Hamburg Port Consultants utsetts som vinnare.


Ämnen i artikeln:

Liljewall arkitekterHelsingborgRamboll

I april 2012 presenterades de fyra bidragen som lämnats in av Ramböll tillsammans med Liljewall arkitekter och Hamburg Port Consultants. Övriga tre team bestod av COWI AB, WSP Sverige AB och Arkitektfirmaet C.F. Möller A/S tillsammans med deras respektive samarbetspartners.

Vinnare är teamet med Ramböll, Liljewall arkitekter och Hamburg Port Consultants står som vinnare.

Målet är att utforma containerterminalen till en framtidssäkrad och modern terminal med kapacitet att möta 20 års volymutveckling. Stora krav ställs på yteffektiva lösningar i ett hamnområde som är begränsat och som ska fungera i god samklang med den omgivande bebyggelsen och stadsförnyelseprojektet H+.

Juryns motivering lyder:
Förslaget är kompakt och koncentrerat med enkel, tydlig och logisk uppbyggnad och kan utvecklas utifrån nuvarande förutsättningar samt anpassas till olika yttre och inre faktorer. Förslagets nytänkande ligger i det flexibla upplägget.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Ramböll

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.